מבקשים להוציא דרכון רומני? אם כן, עומד בפניכם תהליך ממושך הכולל בין היתר הוכחת קשר לאדם יוצא רומניה. הוכחת הקשר הזה כרוכה בהצגת תעודות שונות ובהן תעודת לידה, שצריכה להיות מלווה באישור נוטריון על התרגום וכן באישור אפוסטיל ממשרד החוץ בירושלים. בשורות הבאות יוסבר מהו אפוסטיל לתעודת לידה, איך להוציא העתק תעודת לידה, ועוד.
כמה מילים על זכאות לדרכון רומני
באופן עקרוני, ומבלי להיכנס לפרטים מורכבים, זכאות לדרכון רומני קיימת עבור אנשים שיצאו מרומניה לישראל בין 1950 – ל- 1952, וכן אנשים שעלו לישראל בין 1964 ל- 1965. כמו כן, זכאים כל הצאצאים של אזרחים רומניה אלו ללא מגבלת דורות, וזכאים אזרחי רומניה שיצאו את המדינה אחרי 1971 ולא ויתרו על האזרחות הרומנית שלהם. עוד זכאים לאזרחות אנשים שאזרחותם הרומנית נשללה מהם, או שוויתרו עליה, ואיתם גם ילדיהם הקטינים. ולבסוף, זכאים לאזרחות רומנית אנשים מעל גיל 18, לסבים או הורים שנולדו ברומניה, ואשר האזרחות נשללה מהם.
למה צריך תעודת לידה להוצאת אזרחות רומנית?
לפני שנדבר על אפוסטיל- תעודת לידה נסביר בקצרה מדוע היא נדרשת בכלל לצורך הוצאת אזרחות רומנית והדרכון הניתן בגינה. כפי שניתן לראות, הוצאת האזרחות כרוכה לא פעם בהוכחת הקשר המשפחתי לאדם שבגינו מבקשים את האזרחות, ולשם כך נדרשות תעודות שונות. בין היתר, יש להציג תעודת לידה רומנית לילידי רומניה, או תעודת לידה לילידי ישראל, וכן תעודת לידה זרה לכל אדם שנולד במקור אחר. מעבר לכך, יש להציג תמצית רישום ממשרד הפנים, תעודת נישואין מקורית, תעודה המעידה על אזרחות ישראלית, תעודות המעידות על שינוי שם, תעודת יושר מישראל, ועוד.
איך מוציאים תעודת לידה בישראל?
על מנת לקבל אפוסטיל על תעודת לידה ישראלית, יש כמובן להחזיק תחילה את תעודת הלידה שלכם, מה שאינו מצוי לרוב בידי אדם מהשורה. ישנן מספר דרכים להוצאת תעודה זו, למשל דרך אתר האינטרנט של משרד המשפטים תוך מילוי טופס מקוון, צירוף מסמכים נדרשים ותשלום אגרה, ואז המתנה לקבלת התעודה בדואר. כמו כן, ניתן להוציא את תעודת הלידה באמצעות אפליקציית רשות האוכלוסין וההגירה, בתהליך דומה למדי, כאשר התעודה מתקבלת אל הטלפון הנייד. אפשרות נוספת היא להגיע פיזית אל לשכת רשות האוכלוסין וההגירה, מה שאומר קביעת תור, הצגת תעודת זהות, תשלום אגרה וקבלת התעודה ליד באופן מידי. ולבסוף, ניתן גם לקבל את התעודה באמצעות הדואר מרשות האוכלוסין וההגירה. את התעודות המונפקות דיגיטלית ניתן להנפיק רק למי שיש לו תעודת זהות אלקטרונית, ואפשר לעשות זאת גם עבור ילדים, הורים, בן זוג, אחים ואחיות.
הוצאה של אפוסטיל לתעודת לידה
תעודת הלידה הישראלית בפני עצמה אינה מספיקה להוצאת אזרחות רומנית. יש גם לקבל חותמת אפוסטיל על תעודת לידה ממשרד החוץ, המעניקה לה אישור רשמי בינלאומי. למעשה, אם רוצים לקבל עבור תעודת לידה אפוסטיל- יש להתחיל בתרגום שלה לרומנית ואישור נוטריון על התרגום, דרך משרד עורכי דין המספק שירותי נוטריון. לאחר מכן, יש לפנות אל משרד החוץ בירושלים לקבלת חותמת אפוסטיל- תעודת לידה, וכעת נסביר מדוע.
תעודת לידה עם חותמת אפוסטיל למעשה מאשרת כי מדובר במסמך שהנפיקה המדינה, כי חתימת הנוטריון אותנטית ואינה מזויפת, וכי הנוטריון החתום על המסמך אכן מוסמך לתפקידו בישראל. כך מבוטל הצורך באימותים נוספים ברומניה, ונחסך זמן וכסף.
אם כן, כדי לקבל תעודת לידה עם אפוסטיל יש לפנות למשרד החוץ בירושלים, בין אם על ידי הגעה פיזית למשרדים, ובין אם בדואר. לא קיימת אפשרות לקבל את האישור הזה בערים אחרות בישראל או בשגרירויות בחו"ל. ראוי לציין כי קיימת אגרה לא גבוהה גם על קבלת האפוסטיל, המצטרפת לעלות של הוצאת תעודת הלידה עצמה, ולעלות שירותי הנוטריון.
קבלת אפוסטיל לתעודת לידה כחלק משירותי משרדנו
משרדנו עוסק כבר שנים רבות בהוצאת אזרחות ודרכון רומני, ומספק מענה שלם למבקשי האזרחות תחת קורת גג אחת. כמו לתעודת לידה, כך גם למסמכים אחרים אנו מספקים שירותי תרגום ואימות נוטריוני, וכן טיפול בהוצאת אפוסטיל מול משרד החוץ. לקוחותינו מקבלים ליווי מלא החל מבדיקת הזכאות ועד לקבלת האזרחות והדרכון הנכסף, על ידי עורכי דין בעלי ניסיון רב.
לשירותי אפוסטיל נוטריון רומני, ולקבלת עוד מידע מקצועי בנושא, הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרד עורכי דין דגני בטלפון 03-522-8899.