תחילת קיומו של האיחוד האירופי היה מלא בהבטחות עבור אנשים רבים בכל רחבי היבשת, כמו גם עבור אנשים שהתגוררו מחוצה לה. בשלבים הראשונים רק חלק מהמדינות נכללו באיחוד ועם הזמן הצטרפו וממשיכות להצטרף עוד ועוד מדינות. אנשים שמתגוררים במדינות אחרות אך בעלי זכאות לאזרחות של מדינות החברות באיחוד או עתידות להצטרף אליו – עוקבים בדריכות אחרי עדכונים בעניין על מנת לדעת האם האזרחות שהם זכאים לה תכובד ברחבי האיחוד וכך להחליט אם כדאי להם להתחיל את תהליך הגשת הבקשה.
רומניה באיחוד האירופי החל משנת 2007. גם היא לא הצטרפה לאיחוד ממש למן ההתחלה אלא מאוחר יותר, באותו העיתוי עם מדינות שכנות נוספות או מדינות אחרות במזרח אירופה. המשמעות היא שמי שמחזיק באזרחות רומנית רשאי בעצם לנוע בחופשיות בין מדינות האיחוד, רשאי להתגורר בכל אחת מהן וגם לעבוד בהן. הגבולות הגאוגרפיים של אנשים אלה התרחבו מאד בזכות ההצטרפות לאיחוד ועומדות בפניהם אפשרויות רבות שבעבר לא היו אפשריות.
רומניה והאיחוד האירופי
כאשר יצא לדרך גוש המדינות האירופי היה ברור אילו מדינות תיקחנה בו חלק למן ההתחלה ואילו תצטרפנה אליו בשלב מאוחר יותר. הצטרפותה של רומניה האיחוד האירופי אכן התרחשה בסופו של דבר, כשבע שנים לאחר שהאיחוד כבר היה עובדה בשטח. אין ספק שמדובר בבשורה משמחת גם עבור ישראלים רבים שמחזיקים באזרחות רומנית או שוקלים להגיש בקשה להכיר בהם כאזרחים רומניים או צאצאים של אזרחי רומניה לשעבר.
האיחוד האירופי מאפשר שלל ביצוע של שלל פעולות או אפשרויות למחייה ותעסוקה ולכן להשתייכותה של רומניה לאיחוד יש השלכות משמעותיות מאד על כל מי שקשור אליה, לאזרחות מטעמה או למדינה אחרת ששייכת אף היא לאיחוד.
זכאים לקבל דרכון רומני ואזרחות רומנית? מחפשים גורם מקצועי, מנוסה ואמין שיוכל לעזור לכם בכך? אם כן, דגני – חברת עורכי דין, היא הכתובת המתאימה לפנות אליה. המשרד מתמחה, בין היתר, בהוצאת דרכון רומני ויוכל לסייע לכם בקידומה. לסקירת כלל שירותי המשרד, לחצו כאן ולקבלת פרטים נוספים בטלפון, התקשרו ל – 03-5228899