שינוי שם משפחה בדרכון – מה צריך לדעת
שינוי שם משפחה בדרכון עשוי להידרש במצבים שונים, ובפרט לאחר נישואין או גירושין. בדרך כלל מדובר בתהליך פשוט המבוצע מול רשות האוכלוסין וההגירה. ואולם, יכולים להיות מצבים מורכבים יותר, ובפרט כאשר מדובר בדרכון זר של מדינה אחרת, מה שמצריך פנייה אל הרשויות הרלוונטיות כגון הקונסוליה או השגרירות. במאמר הבא נסביר כיצד משנים את שם המשפחה בדרכון הישראלי, וכמו כן, נביא מידע על שינוי בדרכון בהקשר להוצאת אזרחות רומנית.
תהליך שינוי שם משפחה בדרכון ישראלי
שינוי שם המשפחה בדרכון כרוך בהליך שינוי שם המשפחה במרשם האוכלוסין, כך שלאחר שינוי השם במרשם, ניתן להחליף את הדרכון. למעשה, הדבר כרוך בשני הליכים נפרדים:
- שינוי שם משפחה במרשם האוכלוסין: ניתן להגיש את הבקשה באתר של רשות האוכלוסין וההגירה, או לגשת ללשכת רשות האוכלוסין וההגירה באזור המגורים. בין אם באופן מקוון או פיזי, יש למלא טופס בקשה לשינוי שם משפחה. כאמור, ניתן למצוא את הטופס באתר רשות האוכלוסין וההגירה או בלשכה. מעבר לכך, יש להציג תעודת זהות, אישור תשלום אגרה ומסמכים נוספים בהתאם לסיבה לשינוי השם (לדוגמה, תעודת נישואין במקרה של שינוי שם לאחר נישואין). כאמור, יש לשלם אגרה עבור שינוי שם משפחה, כאשר גובה האגרה תלוי בגיל המבקש ובסוג השינוי. לאחר אישור הבקשה, תקבלו אישור על שינוי שם.
- החלפת הדרכון לאחר שינוי שם משפחה: גם את החלפת הדרכון ניתן לבצע באתר רשות האוכלוסין וההגירה או בלשכת רשות האוכלוסין וההגירה. כעת המסמכים הנדרשים הם הדרכון הישן, אישור על שינוי השם, תעודת זהות ואישור תשלום אגרה עבור החלפת הדרכון. גובה האגרה תלוי בתוקף הדרכון הישן ובסוג הדרכון החדש.
יש לציין כי לאחר שינוי שם משפחה, ייתכן שתצטרכו לעדכן מסמכים אחרים, כגון רישיון נהיגה וכדומה.
מתי חייבים לשנות את שם המשפחה בדרכון
חובה לשנות שם משפחה בדרכון בכל מקרה בו שם המשפחה השתנה באופן רשמי. המקרים הנפוצים בהם יש צורך לשנות שם משפחה בדרכון:
- שינוי שם משפחה בדרכון לאחר נישואין: לאחר נישואין, אישה רשאית לשנות את שם משפחתה לשם משפחתו של בעלה, או לשלב את שני השמות.
- גירושין: לאחר גירושין, אישה רשאית לחזור לשם משפחתה הקודם או לשמור על שם משפחת בעלה לשעבר.
- שינוי שם משפחה: אדם רשאי לשנות את שם משפחתו מכל סיבה שהיא, בכפוף לחוק.
שינוי שם משפחה בדרכון רומני בהקשר לאזרחות רומנית
שינוי שם המשפחה בדרכון רומני לאחר קבלת אזרחות רומנית הינו אפשרי, אך לא בגדר חובה. שם המשפחה בדרכון הרומני נקבע בהתאם לשם המשפחה הרשום בתעודת הלידה הרומנית של האדם שבגינו מבקשים, ואם שם המשפחה השתנה מאז הנפקת תעודת הלידה הרומנית, יהיה צורך להציג מסמכים המעידים על שינוי השם. מסמכים אלה יכולים לכלול תעודת נישואין, תעודת גירושין, או תעודת שינוי שם.
ניתן להגיש בקשה לשינוי שם משפחה בדרכון רומני בשגרירות רומניה בישראל. יש לציין כי המסמכים הנלווים לבקשה צריכים להיות עם אישור נוטריוני, כפי שמספק משרדנו. אכן, צריך לדעת בדיוק אילו מסמכים נדרשים על ידי הרשויות הרומניות, ולתרגמם באופן מדויק עד לרמת האות והמספר, ללא כל טעות העלולה לגרום לעיכובים, בעיות והוצאות מיותרות.
דברים אלו נכונים לגבי כל קשת המסמכים הנדרשים לצורך הוצאת אזרחות ודרכון רומני:
- תעודת לידה מקורית או העתק מאושר
- תעודת נישואין
- תעודת פטירה
- תעודת יושר
- תעודת גירושין
- תעודת שינוי שם
- מסמכים המעידים על קשר לרומניה, כגון תעודות לידה של הורים או סבים שנולדו ברומניה, תעודות רכוש ברומניה וכדומה.
עורך דין דגני- מומחים בתחום אזרחות רומנית
משרדנו עוסק כבר למעלה מ- 40 שנים בתחומי המשפט האזרחי והמסחרי בישראל, וב- 15 השנים האחרונות מקיים קשרים שוטפים עם רומניה. המשרד מציע מגוון רחב של שירותים וליווי שוטף, לרבות בכל הקשור להוצאת אזרחות ודרכון רומני, עסקאות פיננסיות ברומניה, קבלת פנסיה, השבת רכוש, הליכים משפטיים ועוד. היכרותנו המעמיקה עם דרישות השלטונות ברומניה, כמו גם הרשויות בישראל, מאפשרות מענה מדויק, נכון, מהיר ויעיל לכל פרוצדורה – לרבות שינוי שם משפחה בדרכון.
המעוניינים בשירותים המשפטיים הנוגעים לרומניה, בשירותי נוטריון ובפרוצדורות מול הרשויות הרלוונטיות, מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו בטלפון 03-522-8899.